De sociale medier kan forstærke dine kunderelationer

Tilbage i midt firserne var der et begreb, som hed “Dialog markedsføring”, hvor det drejede sig om at sende mere målrettet direct mails baseret på nogle spørgeskemaer eller behov kunderne havde udtrykt. Det var begyndelsen på det vi i dag kalder Customer Relationship Management, hvor e-mail marketing og Content Marketing er en del af det.

sociale medier

De fleste læser og kommenterer dagligt på korte indlæg i de sociale medier som LinkedIn, Facebook, Google+ m.m. Det nye er, hvis du vil gå et skridt videre, og inddrage dine kunder i dialogen om din virksomhed,  dvs. give kunderne medindflydelse på de produkter og tjenester som du tilbyder! Virker det lidt vovet?  Ja, men dine kunder som du lever af, påvirker sikkert allerede i dag dine produkter og ydelser – så du tilpasser dem deres behov… Nu skal du blot inddrage dem endnu mere, så de er med til at fastlægger, hvad du skal sælge nu og fremover…

Mærkevare-producenter har for længst fået øjnene op for, at de er forpligtet til at lytte til alt fra udvikling af nye produkter til forbedring af kundeservice. Og er blevet klar over, hvor vigtigt det er at være opmærksom på kundernes kreds af venner og bekendte, som de “chit-chatter” med over de sociale medier. Og vi er efterhånden bekendt med, hvor hurtigt en begivenhed kan sprede sig eksponentielt via de sociale medier, der bliver brugt af de fleste… Undersøgelser viser, at folk er tilbøjelige til at reagere på en besked fra deres venner mere oprigtigt end en fra en mærkevare virksomhed.

Så hvorfor ikke selv være med i front? Inddrag dine kunder positivt til en bedre kundeservice og produkt udvikling – og samtidig bliver dine kunder knyttet tættere til din virksomhed og du vil få kunderne til at markedsføre dig og din virksomhed….!

Håber indlægget giver lidt stof til eftertanke…